torsdag den 8. september 2011

EN MENNESKERETTIGHEDSORGANISATIONS LOBBY-METODE


Ifølge en rapport udsendt af Europa Parlamentet arbejdede 70 % af alle lobbyister i Bruxelles på det tidspunkt, for multinationale selskabers interesser, mens kun 20 % repræsenterede Ngo’er (her medregnes fagforeninger, velgørenheds, miljø og menneskerettigheds-organisationer).

Vi har snakket om lobbyarbejdsmetoder, med en organisation med udelukkende humanistiske interesser, der arbejder for at bevare menneskerettigheder i Burma:

Den Danske Burma Komité har 4 hovedformål:
·       at støtte den burmesiske opposition
·       at oplyse om forholdene i Burma
·       at udføre politisk lobbyarbejde
·       at gennemføre projekter til fremme af demokrati og menneskerettigheder i Burma”

Den Danske Burma Komité er en organisation der aktivt støtter den burmesiske opposition.
De støtter ligeledes de etniske grupper, der i mange år har kæmpet for at få deres rettigheder respekteret i et Burma, og som ser de mange etniske og kulturelle forskelligheder som en styrke.
De ser det som et af deres formål at oplyse danskerne om oppositionens holdninger til spørgsmål, der vedrører Burma, herunder bl.a. hvilke forventninger den demokratiske opposition har til det internationale samfund som FN, Den Europæiske Union og Danmark.
Den Danske Burma Komité lobbyer på vegne af oppositionen overfor den danske regering, Folketinget og udenrigsministeriet med det formål at få mest mulig støtte til oppositionens synspunkter og arbejde for et demokratisk Burma.

INTERVIEW MED DEN DANSKE BURMAKOMITE

Hvad er jeres metoder med lobbyarbejde?

Vi laver egne undersøgelser og har dokumentation vi kan fremvise for politikerne. Vi søger at påvirke den Europæiske institution og kommissionerne, med konkrete lovforslag. I Europa Parlamentet kommer vi med reelle problemstillinger som vi kræver at politikerne forholder sig til. Desuden har vi løbende skriftlige og personlige møder med folk inden for Parlamentet. Man kan godt sige at vi kører dobbeltarbejde fordi vi søger at påvirke både Danmarks folketing samtidigt med Europa-Parlamentet.

Vi har en ansat der primært har som opgave at lave lobby arbejde i Bruxelles, og vi har jurister til at rådgive os.

 Virker jeres metoder - har de nogen indflydelse?

Vi synes helt klart at vi har indflydelse på direktiverne, gennem vores metoder.

Hvad er jeres mening om den uligevægt der er, i forhold til de multinationale selskabers mulighed for lobbyisme, og Ngo’ernes(velgørenhed, menneskerettigheder osv.) mere begrænsede mulighed for lobbyisme?

Vi er godt klar over at vi er oppe imod større kræfter, og derfor har vi også giret op i vores holdningspåvirkning.
Men lobbyisme eksisterer lige meget hvad, og jeg mener ikke det er nogen løsning at forbyde det. Man kan ikke undgå holdningspåvirkning.

Men lobbyisme skal være åbent tilgængeligt – vi står også ved hvad vi laver og hvem vi snakker med, og er ikke bange for at holde det åbent. Det burde være den fremgangsmåde man brugte med lobbyisme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar