torsdag den 8. september 2011

INTERVIEW MED KIRSTEN DØRGE


Hvad lavede du da du sad i EU?
 
Kirsten: ”Jeg sad i den kosmetiske afdeling og var den der kom med forslag til kommissionen om hvad der kunne forbedres inden for kosmetik. Kosmetikindustrien er med til møderne om nye lovforslag. Der er også repræsentanter for producenterne med til dette møde. De siger for eksempel at lovforslaget vil blive for dyrt for forbrugerne og ikke kan betale sig. De er tilstede i processen. DK ville lave en lov om at forbyde nikkel i EU da det er usundt og kan give allergi. Jeg gav ducats til kommissionen om hvordan det kunne være dvs. skrev et lovforslag. Hårspændeproducenter var imod dette og indkaldte min medarbejder og jeg til et møde i Paris. Der prøvede de at overbevise os om at droppe lovforslaget.

Hvornår bliver lobbyisme udemokratisk?

Kirsten: ”Det udemokratiske ved lobbyisme er, når lobbyisterne får lov til at sidde med til møderne om den foreslåede lov og høre alle argumenterne for denne sag, hvorefter de så kan gå hjem og forberede nogle bedre modargumenter for at loven ikke bliver vedtaget.

Hvad synes du om lobbyister?

”De tager for meget del i lovforslagene, altså de har for stor en politisk indflydelse. De er med til at påvirke reglerne, og det hele er lidt en tjenesteordning hvilket ikke behøver at være dårligt. Lobbyisme kan også være i den gode sags tjeneste, et godt eksempel er når Greenpeace laver lobbyarbejde, dog er der ikke ligeså mange penge i det som der er i industri-lobbyisme. Lobbyister har gode kontakter og et godt netværk, hvilket er meget vigtigt for dem for at kunne bryde igennem til en sag.
Medlemslandene laver også lobbyarbejde for deres enkelte land.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar