torsdag den 8. september 2011

KONKLUSION OG PERSPEKTIVERING


Ud fra det vi har læst og de mennesker vi har snakket med, kan vi kun konkludere at den politiske lobbyisme har en dårlig indflydelse på det demokratiske styre i EU.
Lobbyismes egentlige ideologi om at alle samfundsområder skal have en indflydelse på styret, er god nok. Fagfolk kan være disse samfundsområderes ansigt udadtil, og politikerne har mulighed for sparring med menneskerne ude i ”marken”- tanken er reel nok.
Men lobbyisme har udviklet sig til at være et værktøj for kapitalen til at få en sådan indflydelse på styret, at de vinder mest muligt til deres egen fordel.

Vision for lobbyisme i fremtiden:

Vi kan se ud fra næsten alle vores interviews, plus den seneste tids artikler om lobbyisme, at der er enighed om at nutidens lobbyisme ikke er optimal for demokratiet.

Lobbyisme er umuligt at undgå, men der skal helt klart reguleres på reglerne for det. Lobbyisme skal være åbent tilgængeligt, så de europæiske borgere ved hvem der har indflydelse på EU’s styre. Lobbyisme skal frem i lyset, der burde ikke være noget at skjule!

Hvis du er lobbyist skal det registreres, så man ved hvad din egentlige interesse er, når du søger at have indflydelse og kommer med forslag.  

Det skulle kræves af alle firmaer og organisationer (inklusiv EU) at oplyse hvilke lobbyister de har at gøre med, og hvilke interesser disse lobbyister har, så man bedre kan gennemskue og forebygge korruption. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar